Integrated sustainable technologies

A family home that sits within it’s village vernacular

  • Timeline:
    16 months
  • Location:
    Wothorpe, Peterborough
  • Client:
    Private
  • Category:
    New build, Sustainable
  • Select image to view full gallery

Wothorpe

The brief
  • Create a family home that sits within it’s village vernacular
  • Integrate sustainable technologies and ideas without losing its domestic feel
The solution

The overall form has developed as a response to the careful analysis of the village, site and its surroundings. All of these have influenced the design form with an aim to create a modern interpretation of the surrounding buildings while integrating the clients requirements and wishes.

The materials reflect the vernacular and design with the choice of cedar boarding emulates the leafy character of the village and blends against the backdrop of the trees. The material will weather and change with time into a more natural state.

Similar projects